Crohn en colitis patienten opgelet!

De eerste Nieuwsbrief: naar aanleiding van de PPEP4ALL-IBD.

De eerste patienten en hun partners hebben de 8 sessies afgerond, de reacties zijn onverdeeld positief, hieronder een enkele quote:

“Tips van een professional en groepsgenoten om mijn leven in te richten met Crohn zonder dat het continu op de voorgrond staat.”

“Ontzettend fijn om het over dagelijkse dingen (ongemakken) te kunnen praten met mensen die precies weten waar je het over hebt. Op een leuke manier zodat de negatieve kanten niet onnodig zwaar werden gemaakt.”

“Bewustwording van mijn valkuilen en meer balans tussen werk en leuke dingen, prettige activiteiten worden ze genoemd”

“Inzichten, tips en veel gelachen ook”

De Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland organiseert samen met de Stichting PPEP4ALL-Academy de PPEP4ALL-IBD.

Een zelfmanagement educatieprogramma voormensen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa én hun partner of ouder. Het doel van deze cursus is te leren omgaan met de lichamelijke, psychologische en sociale gevolgen, waar vrijwel iedere (chronisch) zieke en zijn omgeving mee te maken krijgt. Met deze cursus krijgt u een oppepper om de kwaliteit van leven positief te beïnvloeden. De focus ligt op mogelijkheden in plaats van beperkingen, op acceptatie en op het bevorderen van de autonomie en zelfredzaamheid.

De cursus is bedoeld voor mensen met de ziekte én hun partner of ouder. Beiden volgen de cursus in een aparte groep. De bijeenkomsten van deze groepen vinden wel gelijktijdig plaats. In beide groepen komen vrijwel dezelfde thema’s aan bod. De minimale leeftijd om deel te nemen is 16 jaar. Wilt u de cursus alleen als patiënt, of als verzorger of ouder volgen? Dat is ook mogelijk.

En er is een uitnodiging voor de start van de nieuwe groep, zie de begeleidende tekst en uitnodiging: uitnodiging bijeenkomst PPEP woerden juli

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes