PPEP4ALL

Wat is PPEP4 ALL?

Patient en Partner (mantelzorger) Educatie Programma voor alle chronische zieken.
Een zelfmanagement programma dat je als mens weer in je kracht zet, waardoor je de regie over je leven terug krijgt. Met meer kwaliteit van leven tot gevolg.

De kern van het programma is leren van elkaar, inzicht krijgen in het omgaan met je chronische ziekte en kennismaken met verschillende manieren om problemen het hoofd te bieden.

De training bestaat uit 8 sessies in parallelle groepen voor patienten en hun partner, maar dat kan ook een ouder, broer, zus, vriend(in) of collega zijn.
Het is geen vereiste samen te komen en gelijktijdige deelname kan wel de resultaten versterken. Je krijgt beide dezelfde informatie, maakt vergelijkbare opdrachten en communiceer je makkelijker over wat je bezig houdt. Je kunt het geleerde samen in praktijk brengen en elkaar na afloop aanspreken op eerder gemaakte afspraken en inzichten. Dat brengt meer beweging en houd het levend.

In deze sessies leer je als deelnemer jezelf, je gedrag, je omgeving en je netwerk kennen. Je krijgt informatie over gezondheidsbevordering, stressmanagement, sociale vaardigheden (competenties) en het organiseren van sociale steun. Gedurende de bijeenkomsten deel je ervaringen, doe je oefeningen en bereid je je voor op de thuiswerkopdracht.
De sessies worden ondersteunt dmv een werkboek, hierin vind je informatie en opdrachten. Juist dit werkboek is na afloop een belangrijke houvast voor de toekomst, om het geleerde in de praktijk te blijven brengen.

Deze training geef ik samen met mijn co-trainer: Patricia Vossen.
Zij is arts en net als ikzelf gecertificeerd PPEP4All trainer.

Op dit moment (2016) is er in samenwerking met de CCUVN en AGIS ziektekostenverzekering een pilot, en krijgen leden de training gratis met alleen de kosten voor het werkboek 26 euro 50.
Je kunt je aanmelden via http://www.crohn-colitis.nl

De volgende training start 5 juli 2016 in Woerden.

Voor verdere inhoudelijk informatie over de training: http://www.ppep4all.nl

 

 

 

 

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes