PPEP4ALL

Wat is PPEP4 ALL?

Patient en Partner (mantelzorger) Educatie Programma voor alle chronische zieken.
Een zelfmanagement programma dat je als mens weer in je kracht zet, waardoor je de regie over je leven terug krijgt. Met meer kwaliteit van leven tot gevolg.

De kern van het programma is leren van elkaar, inzicht krijgen in het omgaan met je chronische ziekte en kennismaken met verschillende manieren om problemen het hoofd te bieden.

De training bestaat uit 8 sessies, de sessie duren 2 uur en zijn iedere week op eenzelfde tijd. Indien mogelijk is er een parallelle groep voor mantelzorgers dit kunnen partners zijn, maar dat kan ook een ouder, broer, zus, vriend(in) of collega zijn. Het is geen vereiste samen te komen echter gelijktijdige deelname kan wel de resultaten versterken. Je krijgt beide dezelfde informatie, maakt vergelijkbare opdrachten en communiceer je samen onderweg en thuis makkelijker over wat je bezig houdt. Je kunt het geleerde samen in praktijk brengen en elkaar na afloop aanspreken op eerder gemaakte afspraken en inzichten. Dat brengt meer beweging en houd het levend.

In deze sessies leer je als deelnemer jezelf, je gedrag, je omgeving en je netwerk kennen. We werken in kleine groepen (5-8 personen)  en geven handvatten voor zelfmanagement- en coping strategieën. Je krijgt informatie over zelfevaluatie, gezondheidsbevordering, stressmanagement, sociale vaardigheden (competenties) en het organiseren van sociale steun. Gedurende de bijeenkomsten deel je ervaringen, doe je oefeningen en pas je deze toe in de thuiswerkopdracht.
De sessies worden ondersteunt dmv een werkboek, hierin vind je informatie en opdrachten. Juist dit werkboek is na afloop een belangrijke houvast voor de toekomst, om het geleerde in de praktijk te blijven brengen.

Deze training geef ik samen met mijn co-trainer: Margot van Zon
Zij is ervaringsdeskundige met een chronische aandoening en net als ikzelf zelfstandig Coach en gecertificeerd PPEP4All trainer.

 

Voor verdere inhoudelijk informatie over de training: http://www.ppep4all.nl

 

 

 

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes