grapje
Een chronische aandoening verandert jouw kijk op de wereld. Je kijkt anders naar de mensen om je heen. Relaties komen onder druk te staan, vaak vullen we meningen voor de ander in. Wat hij/zij van ons vindt en of we nog de moeite waard zijn. Wil de ander de relatie niet verbreken? Niet alleen je eigen dromen, maar ook de gezamenlijke dromen of doelen lijken te wankelen. Kan ik nog voldoen aan de verwachting van de ander. De meest intieme relatie (meestal met je partner) komt vaak als eerste onder druk.

 

 

Ik leer jullie samen deze weg te bewandelen, tenslotte gedeelde smart is halve smart. Als je te maken hebt met verlies, dan is rouwen een logische stap. Dit geldt ook bij het verlies van gezondheid. Delen is hierbij essentieel en ‘Rouwen doe je niet ineens maar elke keer een beetje’, schreef Toon Hermans. Het is jouw weg, maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik laat jullie ervaren hoe je met de ziekte, samen, verder kunt. Wat er nodig is om elkaar te steunen, maar ook om samen te huilen. Hoe je ondanks je ziekte op eigen benen kunt staan. En mochten jullie wegen (als partners) scheiden dan laat ik jullie ervaren dat je elkaar nog steeds kunt steunen. Door een stuk met elkaar mee te blijven lopen.

Je maatje is je partner, een familielid of vriend(in), maar zou ook een collega kunnen zijn. Wanneer jullie relatie onder druk komt te staan door veranderingen waar jullie beide niet tevreden mee zijn. Waarbij oude patronen in de weg staan en je samen wilt kijken hoe jullie hiermee aan de slag kunnen.

De weg gaan we verkennen in twee-op-één gesprekken, voorafgegaan door een intake (zie overeenkomst). Tijdens deze gesprekken kan ik gebruik maken van kaarten, poppetjes, of andere voorwerpen om jullie onbewuste patronen inzichtelijk te maken en jullie hiervan de mogelijkheden te laten ervaren.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes